Absurd budgetdebatt | Sverigedemokraterna i Partille

Absurd budgetdebatt

Debattartikel i Partille Tidning:
Fredrik Eriksson
DEBATT
Den senaste veckan har jag varit med på två olika budgetdebatter, båda lika absurda. Den första var i riksdagen, där alliansen gick till hårt angrepp mot det rödgröna minoritetsstyrets budgetförslag och hävdade att deras eget minsann var bra mycket bättre på alla möjliga sätt och vis. Men när det väl kom till omröstning vågade de inte ens rösta på sitt eget alternativ, av rädsla för att det kanske skulle råka vinna.

Den andra utspelade sig här i Partille kommunfullmäktige där den så kallade oppositionen, den här gången i form av framförallt Socialdemokraterna, med ungefär lika stor emfas uttryckte sin bestörtning över alliansminoritetens skadligt underdimensionerade förslag till kommunal budget. Även här hade man föreslagit en egen lösning, som enligt uppgift skulle komma till rätta med både det ena och andra som stod galet till i kommunens vård, skola och omsorg.

Så blev det till slut dags för omröstning och alla närvarande visste att det inte fanns någon majoritet för den ack så dåliga alliansbudgeten. Men tror ni att Socialdemokraterna försökte samla stöd för sin, enligt egen utsago, aldrig så mycket bättre budget? Icke då! I stället begär de ajournering av mötet och går sedan upp i talarstolen och meddelar att de avser avstå från att rösta på sitt eget förslag. De lägger sig alltså helt platt rakt av, återigen av rädsla för att deras alternativ kanske skulle råka vinna.

Jag avundas verkligen inte de Partillebor som i september förra året röstade för att företrädare från dessa partier skulle representera dem, åtminstone inte såvida de inte lyckades röstsplitta precis rätt. Men de av dessa väljare som höll sig till samma parti i både valet till riksdagen och kommunfullmäktige får alltså se antingen deras alliansledamöter lägga sig på riksnivå eller sina socialistdito kasta in handduken i kommunen.

Uppenbarligen finns det endast ett parti som vågar och vill stå upp för sina egna förslag så långt det bara går på alla nivåer, Sverigedemokraterna. Välkomna!

Fredrik Eriksson (SD) Ledamot av Sveriges riksdag och Partille kommunfullmäktige